De gemeente Dantumadiel was donderdagavond 26 april gastheer bij de lancering van 4 nieuwe websites, met meer dan 100 ondernemers als getuige.
Met een klik op de muis, was wethouder Hijlkema als eerste getuige van de digitale ambities van de ondernemers uit Dantumadiel. Iedere vereniging heeft nu haar eigen plek op de digitale snelweg met een website. Met een ondersteuning vanuit het ondernemersfonds zijn nu de volgende verenigingen op internet terug te vinden – Ondernemersvereniging Dantumadeel – Ondernemersvereniging Damwoude – Handel en Ambacht Feanwâlden en de Westereender Keaplju. Theo Jansma van FisK uit Oensjerk gaf een inleiding over de ontwikkelfase, en hoe dit alles tot stand is gekomen. Zij zijn betrokken bij het technisch gedeelte en de invulling van de diverse websites. Nu is het aan de ondernemers zelf om te zorgen voor het bijhouden van actuele info. Roeland Westra gaf meer info over Social Media en hoe dit ingepast kan worden in deze nieuwe websites. Hoe werkt de zoekmachine van Google, gebruik niet alleen je naam en woonplaats, want deze zijn al bekend bij de mensen in de regio, maar vermeld je specifieke producten en diensten als trefwoorden.
De gemeente Dantumadeel was deze avond een goed gastheer. Wethouder Hijlkema had meer info over Dwaande. Dwaande is het handelsmerk voor de regio Noord Oost Friesland, op deze manier worden alle activiteiten zowel toeristisch als economisch onder een breed publiek bekend gemaakt. Het sociaal economisch masterplan is ontwikkeld om gemeente overschrijdend economische impulsen mogelijk te maken.
Wethouder Dijksterhuis heeft een inleiding verzorgd over de wet werken naar vermogen. Doordat het rijk deze taak bij de gemeente neerlegt, met een kleiner budget, moeten alle zeilen bijgezet worden om deze wet naar behoren te kunnen vervullen. De wet werken naar vermogen is een combinatie van diverse uitkeringswetten. Hierdoor moet je met diverse disciplines samenwerken om het optimale resultaat te kunnen verkrijgen. Vanuit het Werkplein werd verteld wat de werkwijze is om zoveel mogelijk mensen uit de bijstand, Wajong, de WSW weer aan het werk te krijgen. Om dit te bereiken gaan zij bij de ondernemers op visite, om uit te leggen wat de mogelijkheden zijn om met deze doelgroep te kunnen werken. Uit ervaring blijkt dat dit een zeer sociale regio is.
Informeel, en tijdens de netwerkborrel werd nog het nodige geëvalueerd.